Au Pair Amerika Kabul Şartları

Au Pair Amerika kabul şartları
Au Pair Amerika Kabul Şartları

Au Pair Amerika kabul şartları arasında en önemli şart yaş sınırıdır. 18 – 26 yaş sınırına uymayan adaylar diğer bütün Au Pair Amerika kabul şartlarını yerine getirseler bile programa kabul edilmezler. Bu yaş kabul şartını bekar olmak şartı takip eder. Yine bekar olmayan adaylar bu programa kabul edilmezler. Bu iki şart olmazsa olmazlardandır. Diğer şartlarda önemlidir ama bu iki şart kadar katı değildirler. yaş sınırı ve bekar olma şartı Amerikan Konsolosluğunda vize başvuru esnasında vize memuru tarafından da kontrol edilir ve bu şartlara uymayan adaylar direkt vizeden refüze edilirler.

Au Pair Amerika kabul şartları kim tarafından belirlenir ?

Au Pair Amerika kabul şartları Amerikan hükümeti tarafından belirlenir. Yukarıda belirtiğimiz 2 ana şart acentadan acentaya yada aileden aileye değişiklik göstermez. Tüm adaylar istisnasız bu 2 ana şarta uymak zorundadırlar. Diğer şartlar Amerika’daki acentadan acentaya yada Au Pair arayan aileden aileye hafif değişiklikler gösterebilir .

Au Pair Amerika adaylarının İngilizce seviyeleri ne olmalıdır ?

Au Pair adaylarının İngilizce seviyeleri intermediate tercihen upper intermediate olmalıdır. Au Pair Amerika programına kabul şartlarından biri olan İngilizce seviyesi ile ilgili geniş bilgi için Au Pair Amerika İngilizce Seviyesi başlıklı blog yazımızı okuyabilirsiniz. Bu şart aileden aileye esneklik göstersede intermediate seviyesinin altında İngilizceye sahip olan adayların bir aile bulması oldukça zordur. Çünkü aileler tüm dünyadan au pair adayları ile görüşmektedirler. Skype üzerinden görüntülü yaptıkları mülakatta İngilizceniz önemli bir rol oynayacaktır. Aileler görüştükleri adaylar arasından en iyi İngilizcesi olan adayı seçmektedirler. Özelikleri bir birine yakın adaylar arasında adayın İngilizce seviyesi adayın seçilmesinde belirleyici olmaktadır. İngilizce seviyeniz sadece aile bulmak açısından önemi yoktur .Aynı zamanda aile bulunmasını takiben Au Pair Amerika Vizesine başvurduğunuzda Amerikan Konsolosluğundaki vize memuru sizle İngilizce mülakat yapacaktır. Vize memurları İngilizcesini zayıf ve yetersiz buldukları Au Pair adaylarına genellikle vize reddi vermektedirler.

Au Pair Amerika programına katılmak için sürücü belgesi şart mı ?

Bu sorunun cevabı evet. Au Pair Amerika programına katılacak adayların ehliyetlerinin ( sürücü belgesi ) olması şarttır. Akla hemen şu soru gelmektedir. Küçük çocuğu olan yada hiç araba kullanılmasına gerek olmayacak bölgede ( şehir merkezinin tamortasında ) oturan aileler yok mudur ? Bu aileler için ehliyetin çok büyük bir önemi var mıdır ? Evet böyle aileler olabilir. Ama bu ailelerin sayısı yok denecek kadar azdır. Böyle bir aileye denk gelme olasılığını düşünerek programa başvurmak olduça risklidir. Ehliyetsiz olmanın başka bir riskide ilk gidilen ehliyet gerekmeyen aile ile anlaşamamanız sonucunda yeniden ehliyet gerekmeyen bir aile bulunup aile değişikliği yapılması imkansız gibi birşeydir. Bu sebep ile Amerikalı Au Pair acentaları ehliyeti olmayan adayların başvurularını kabul etmemektedirler.

Au Pair Amerika programına katılmak için gereken eğitim seviyesi nedir ?

Programa katılım için kural gereği minimum lise mezunu olmak yeterlidir. Ama doğruyu söylemek gerekirse lise mezunu olan Au Pair adaylarının pek bir şansı olmaz. Au Pair Amerika programına tüm dünyadan adaylar başvurmaktadır. Bu kadar çok rekabetin olduğu bir programda üniversite mezunlarının şansı çok daha yüksektir. Hatta mezun olunan bölümün bile daha kısa sürede bir Amerikalı aile bulmasına katkısı büyüktür. Ana Okulu öğretmenliği , çocuk gelişimi , yeni doğan hemşireliği , konservatuar , spor akademisi, beden eğitimi öğretmenliği gibi bölümleri bu bölümler arasında sayabiliriz.

Au Pair Amerika kabul şartları arasında sigara içmemek oldukça önemlidir.

Hiç bir Amerikalı aile sigara içen bir au pair adayını kabul etmez. Bazu adaylar sigara içtiklerini ama ev içinde içmeyeceklerini beyan ederek şanslarını denemek istemektedirler. Ama yılların deneyimi olarak rahatlıkla söyleyebiliriz ki Amerikalı aileler çocukları ile haftada 45 saat geçirecek bir abi yada ablanın bu verdikleri beyana sadık kalacaklarına inanmamakta bu sebep ile sigara içen adaylar yerine hiç sigara içmeyen adayları tercih etmektedirler.

Bu programa kabul şartları hakkında aklınıza takılan tüm sorular için bizleri iletişim sayfasındaki irtibat numaralarımızdan arayabilirsiniz.

admin hakkında 49 makale
Au Pair Amerika ve Au Pair İngiltere Programlarını 1989 dan günümüze kesintisiz hizmet veren Türkiye'nin en eski Au Pair Acentası

2 geri izleme / bildirim

  1. Au Pair Kelime Anlamı Nedir ? Au Pair Program Tanımı
  2. Au Pair Amerika J1 Vizesi - Au Pair Amerika J1 Vizesi

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*